Leg

” Vi holder ikke op med at lege fordi vi bliver gamle. Vi bliver gamle, fordi vi holder op med at lege”.

Dette kendte citat rummer den vigtige pointe at beholde den legende tilgang til livet i alle dets former og udtryk.

Hvis vi iagttager et lille barn, vil vi se, at dets leg er uden forbehold. Det rækker ud, er nysgerrig, prøver ting, falder og rejser sig igen, uden at gå i stå. Det er sådan, barnet lærer verden at kende, men tankevækkende er det, når voksne glemmer at lege, fordi de tænker det kun er noget børn gør.

I mit arbejde med mennesker, inviterer jeg legen ind – også når det gælder store fastlåste udfordringer og problematikker, fordi mit udgangspunkt er, at en legende tilgang skaber bevægelse, forløsning og baner nye veje i stagnerede tanke- og handlingsmønstre.

Jeg tror på, at legen kan gøre udfordringer og problematikker lettere at arbejde med og at et sundt grin kan være forløsende, også hvor der synes at være allermindst grund til det. Det er her, vi kan lade os inspirere af de små børn, der via legen bearbejder og forløser deres følelser.